Ekomenu: de maaltijdbox van EkoPlaza

Kennen we deze al?

EkoPlaza heeft een nieuwe maatltijdbox: Ekomenu. EkoPlaza kennen we natuurlijk allemaal. Het is de meest bekende biologische supermarkt in Nederland. EkoPlaza wil heel graag dat jij een optimale lifestyle hanteert, met vooral veel gezonde en biologische producten. Zij zeggen dat een gezonde en biologische voeding bijdraagt aan een goede balans in het leven. EkoPlaza vindt voeding niet zomaar direct gezond, maar deze moet vanaf  het zaadje tot aan het eind product met zorg worden behandeld. Zo ontstaan niet alleen gezonde producten maar ook producten die echt lekker smaken. EkoPlaza keert zich tegen allerlei conserveringsmiddelen of smaakstoffen en zo. Zij gaat voor pure producten. En dat vinden wij fijn!!! Want hoevaak sta je niet in de supermarkt je achter de oren te krabben of iets nu eigenlijk wel bijdraagt aan een healthy meal? wat is nu wel gezond en wat niet. Ga maar gewoon naar EkoPlaza! Want zij selecteren producten aan de poort. Ok, het is wat duurder, maar dan heb je wel wat! Oh en trouwens, je denkt misschien dat het duurder is, maar EkoPlaza zegt dat het ‘eerlijke prijzen’ zijn. Daarvoor heb je producten die echt gecontroleerd zijn op biologische kwaliteit en betalen ze telers en boeren een prijs die passend is. Ook fijn om te weten toch? En nu hebben zij Ekomenu!

Ekomenu 

En nu … JOEHOEE … is daar een heuze EkoPlaza foodbox! Genaamd: Ekomenu. En waarom zijn wij daar nu zo blij mee? Lees gauw even verder, je zal echt verbaasd zijn! Allereerst; wat is het Ekomenu? Eigenlijk is het vergelijkbaar met andere foodboxen; een pakket met ingrediënten en recepten voor meerdere maaltijden. Per maaltijd zijn alle ingrediënten in 1 individuele zak verpakt. Dus geen grote dozen meer die ervoor zorgen dat je papierkliko direct vol zit … Slim!!! Het Ekomenu is echt een lidmaatschap. Je wordt dus lid en daarmee ontvang je wekelijks een menu met 3 of 4 maaltijden. Het lidmaatschap kun je eenvoudig pauzeren. De maaltijden worden gratis bij je thuisbezorgd. Eigenlijk dus allemaal een beetje vergelijkbaar met andere maaltijdboxen.

Speciale behoeften, speciale maaltijden!

Maar wat maakt Ekomenu dan zo speciaal? Ja … daar komt hij; ze hebben een paar hele unieke keuzes!!! Allereers zijn natuurlijk alle ingrediënten 100% biologisch zoals zij zelf zeggen, gecertificeerd volgens de Europese regelgeving. En dat maakt ze eigenlijk al uniek. Want tot op heden is dat bij andere foodboxen niet het geval. Dus; geen kunstmatige troep, geen E-nummers en geen andere nare toevoegingen. Net als andere boxen allereerst een zogenaamd ‘Variatiemenu’ en daarnaast een ‘Familiemenu’. De eerste betreft een variatie aan maaltijden, de tweede is een variatie maaltijden die tevens wat meer is gericht op gezinnen met kinderen. Ook nog niet zo speciaal dus. Maar nu dan echt: Ekomenu is degene die als eerste echt nadenkt over voedingsbehoeften. En waarom? Naast deze 2 basis boxen bieden zij ook aan: een Vegetarische maaltijdbox, een Gluten-lactose vrije maaltijdbox en een Koolhydraat arme maaltijdbox. YES! En dat vinden wij nu echt meedenken met de voedingsbehoeften van klanten.

Vega / glutenvrij / koolhydraat arm

Nu zal je denken dat de prijs van  het Ekomenu de pan uit zullen rijzen. Maar deze schijnen vergelijkbaar te zijn als andere foodboxen. Dat moeten wij nog wel eens kritisch bekijken in een andere blog. In ieder geval vinden wij EkoPlaza een vooruitstrevende nieuwe speler in de markt van maaltijdboxen. Wij gaan binnen kort de vegabox de glutenvrije box en de koolhydraatarme box uitproberen. Jij ook?

2 Comments

 1. Beste Sophie, Ziffra, Marion, Dank voor jullie mooie bericht. Ter aanvulling het volgende: Ekomenu is een jong nieuw bedrijf, gevestigd in Amsterdam dat landelijk gezonde menu’s en maaltijdboxen levert. Ekomenu werkt intensief samen met Udea, het bedrijf achter Ekoplaza. Steeds meer Ekoplaza’s (maar niet allemaal) dienen als afhaalpunt voor onze klanten en klanten kunnen zich er ook inschrijven. Omdat veel Ekoplaza’s zelfstandige ondernemers (franchise) zijn besluit elke vestiging dat zelf. Op de website van Ekomenu kun je precies zien welke Ekoplaza’s in jouw buurt als afhaaladres kunnen dienen. Nogmaals dank voor jullie bericht. Jack

  Reply
  • Profielfoto van FoodBoxGirls

   Hi Jack! (leuke naam :)) Dank voor je reactie!! Interessant dat jullie weer een nieuwe speler zijn in het land van de foodboxen. Wij gaan jullie volgen, maar heb je nieuws? Mail ons gerust, dan kunnen wij er aandacht aan besteden. Wij wensen jullie veel slimme franchisers bij EkoPlaza!!! Maar dat komt vast goed.

   Nog even een vraagje: Jullie boxen liggen neem ik aan niet straks bij de AH of de Jumbo? Wat is jullie strategie?

   GRTZ

   Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*